Mediátor képzés

Kezdünk két nappal : szeptember 30 - október 1. péntek szombat

A képzés 70 órás,  7 képzési  napból áll.  A hiányzások pótlására és a gyakorlat fejlesztésére lehetőség van egy pótnapra is.

Célunk, hogy a képzésen a részvevők megtanulják a mediáció folyamatát, elsajátítsák az eszköztárát, és képességeikben olyan egyéni fejlődést érjenek el, amely szükséges a mediációk levezetéséhez.

Olyan mediátor- trénerek tartják a képzést, akik aktívan mediálnak, valamint alkalmasak és képesek is tudásuk átadására.

A tematika:

1.  A Mediáció alapjai, a mediátor készségei, kompetenciája - Önismeret.  A maximum létszám 12 fő,  de már 9 fős létszámtól már 2 trénerrel dolgozunk.  Az első naptól kezdve a gyakorlat szerepet kap a tréningeken. Gyakorlatokon fejlesztjük az önismeretet is és a mediáció elméleti tudását is. 

2.  A konfliktusok eredete, stratégiái az érzelmek szerepe a konfliktusokban. Az attitűdváltoztatás gyakorlata. A mediáció folyamata.  A bevonódás kivédése. Minden egyes elméleti megközelítést átvezetünka  gyakorlatra, itt mutatjuk meg például, milyen érzés a mediátornak ha bevonódik és ezt hogyan lehet kivédeni.

3. Asszertív kommunikáció gyakorlata, a metakommunikáció szerepe a mediátor munkájában. Érzelmi intelligencia fejlesztése. Stresszkezelés a mediáció alatt.  A sterssz - kezelés fontos elem a megfelelő mediátor attitűdök elsajátítására- ennek fejlesztéséhez elsőként egy gyakorlatban stresszes helyzetbe kell kerülni, hogy elsajátítsák a stresszkezelést. Tehát nem elmélet hanem gyakorlat. Haladunk a harmadik - negyedik napra már végig tud menni egy mediáció!

4. Mediátori gyakorlat.   Kérdezéstechnika - kommunikációs technikák a mediáció során. A különbeszélgetés technikái. 

5. Jogi ismeretek, alkalmazási területek és lehetőségek. A mediáció pszichológiai háttere.  Viselkedések konfliktushelyzetben.  Nehéz helyzetek kezelése.

6. Mediáció gyakorlata. A megállapodás dokumentálása.

7. Mediációs gyakorlatok.  Iskolai mediáció, párkapcsolati mediáció, családi mediáció.

 

Tréning időpontok

7 napos a KIM által akkreditált képzéseinken a résztvevők elsajátítják a mediáció folyamatát, módszereit, eszközeit, ugyanakkor képessé válnak egy mediációt levezetni. Fontos eleme a képzésnak a mediátor attitűd kialakítása, ahhoz hogy valaki pártatlanul, semleges harmadik félként tudjon levezetni...
Érdeklődés: 06-70-949-7679, E-mail: matkovicsi@gmail.com AKCIÓ: pedagógusoknak, szociális területen dolgozóknak 50 %-os díj támogatás igényelhető. A részvételi díj: 140.000.- Ft / fő, támogatással: 70.000.- Ft / fő
Idén a harmadik csoport indul Győrben!  Várjuk a jelentkezéseket, a létszm korátozott a 12 fő csoportba már jelentkeztek a térségből. A képzések szombati napokon tartjuk.  
Indul a képzés, nagy kedvezményekkel, és részletfizetési kedvezményekkel. 7 nap, plusz pótnapok,  gyakorlott tréner- mediátorok díj: 180.000.- Ft + Áfa   - pedagógusoknak és szociális területen dolgozóknak finanszírozási lehetőséggel 50% kedvezmény  

JELENTKEZÉS

Kapcsolat

Letölthető anyagok:

 Mediáció 2018 szept.docx (225611)